Clubkamp Bakkeveen 2018

Clubkamp Bakkeveen 2018
Vrijdag 6 april was het zover, de start van het clubkamp! Na alle voorbereidingen zijn we met 15 jongeren om 17.00 uur vanaf de Poiesz vertrokken naar Bakkeveen. Het beloofde goed weer te worden, dus we hadden er zin in! Als leiding gingen mee: Tony, Harm, Wietsche en Kinke (jeugd coördinator) Rond 17.45 uur kwamen we aan op kampeerboerderij De Harmsdobbe. Als eerste zocht natuurlijk iedereen een slaapplek en werden de bedden opgemaakt en de eerste snoep/chips zakken geopend. De leiding haalde ondertussen de kar leeg en hierna werden de hamburgers gebakken en de patat opgehaald. u raadt het al, het menu was vandaag: patat, sla en een broodje hamburger. Na het avondeten mocht de jeugd nog even chillen waarna we een boswandeling hebben gemaakt. waarbij ook de uitkijktoren werd beklommen. Bij terugkomst stond er nog een spel op het programma en hierna kon de jeugd nog even zijn eigen gang gaan (dit was hoofdzakelijk op bed of in de huiskamer kletsen, muziek luisteren etc. ) het was nog rumoerig tot vroeg in de ochtend.
zaterdagmorgen rond negenen was het réveil! 2 personen hadden corvee en moesten tafel dekken. Harm en Tony maakten eieren met spek want op zo’n kampweekend moet de inwendige mens goed verzorgd worden. Het ontbijt ging er bij iedereen goed in. Na het ontbijt had een ieder vrijaf. De meeste jeugd ging het dorp even in, er bleek waarschijnlijk toch niet genoeg snoep meegenomen te zijn? Enkelen bleven voetballen op de boerderij en 1 persoon moest even naar huis omdat er ook nog gewerkt moest worden, chapeau! De leiding had op een aantal voorbereidingen na nu ook nog even tijd voor zichzelf. Om 12.30 uur moest iedereen weer terug zijn op de boerderij voor een heerlijke lunch want rond 13.15 uur werd de jeugd van club twaalfmin verwacht. Precies op tijd kwamen de eerste auto’s het terrein op rijden. 17 jongeren kwamen erbij. Om 14.30 uur werden we met z’n allen bij het recreatiecentrum in Bakkeveen verwacht om een Wannotocht te doen. Na een wandeling van ongeveer drie km kwamen we daar aan en kon de jongste groep beginnen met kanovaren en de oudste groep starten met een wandeltocht door de prachtige bossen van Bakkeveen. Halverwege stonden Jeroen en Wietsche klaar met voor iedereen een hapje en snapje en werd er geruild van activiteit. De oudste groep bracht zodoende de kano’s weer terug naar het beginpunt. Het was stralend weer dus er waren er drie die bedachten dat er ook nog wel even gezwommen kon worden. of was de kano niet goed in balans te houden? het verhaal gaat wel dat de wateren in Bakkeveen behoorlijk wild zijn maar dit laten we verder maar in het midden. Rond 17.00 uur waren we weer terug op De Harmsdobbe en was iedereen dorstig en hongerig. Na wat drinken, koek en appel stond er eigenlijk nog een bosspel op het programma maar door het mooie weer en de fantastische speelplek bij de boerderij vermaakte de jeugd zich zo ook prima. Om 18.30 uur werd de barbecue opgestookt en de stokbrood, salade e.d. klaargezet en konden we aan de avondmaaltijd. De harde werker was intussen ook weer gearriveerd. Na de heerlijke barbecue kon de jongste groep nog even genieten van het maken van een gigantisch kampvuur. En om 21.00 uur was het voor hen, hun jeugdleider Wybe Jan en de begeleidende ouders tijd om afscheid te nemen en weer huiswaarts te gaan. De groep Groningers die in de naburige kampeerruimte verbleven hielden het kampvuur ondertussen brandende en de oudste jeugd heeft die avond nog gezellig bij het kampvuur liedjes gezongen en bij gekletst. Deze avond sliep de jeugd iets vroeger dan de vrijdagavond, behalve dan de alleroudsten die zongen het toch weer uit tot de late uurtjes.
Zondagochtend om 8.30 uur ging het alarm weer af. Kinke was al eerder vertrokken naar Dronryp om aanwezig te zijn bij de jeugddienst. Door een foutje (ergens) in de planning was deze tegelijk met het jeugdkamp. Een leermomentje voor alle partijen. Na een ontbijt met wederom gebakken ei met spek en heerlijke warme broodjes. was het tijd om met vereende krachten de boerderij schoon op te leveren. Na een uurtje werk (je kunt heel wat met z’n 18en) stond er een bosspel op het programma. de groep werd in tweeën verdeeld, de vlag werd verstopt en het spel kon beginnen. Nadat beide partijen een keer gewonnen hadden was het 13.00 uur en tijd om het lunchpakket op te eten ook de overgebleven saté werd nog heerlijk verorberd. Zo’n weekend maakt duidelijk hongerig. Rond 14.00 uur was het toch echt tijd om te vertrekken. Rond kwart voor drie waren we weer in Dronryp terug en konden we wat de leiding betreft terugkijken op een heel geslaagd clubkamp en clubseizoen.
21 april staat er bij het Anker nog een rommelmarkt op het programma waarbij de opbrengst voor Unicef is, hier zal een aantal clubjeugd nog aan meehelpen en voor de alleroudste groep 16 t/m 18 jaar zullen we nog een eindactiviteit organiseren aangezien een groot aantal van deze groep i.v.m. schoolwerkzaamheden niet mee kon naar het kampweekend.
Maar daarna is het toch echt het einde van weer een geweldig clubseizoen. We zijn dit jaar gestart met 28 jongeren bij de twaalf min groep en ook 28 jongeren bij de twaalfplusgroep. We hopen dan ook voor de jeugd dat er volgend jaar weer een geweldig clubseizoen en kamp georganiseerd kan worden.

De foto's staan in het fotoalbum. Klik hier.
terug