Project Armenië - januari 2018

Update project Armenië

We zijn inmiddels al weer even aan het werk voor Armenië, nog even ter herinnering ons doel is om 33 personen die in het project zitten te voor zien van een houtpakket.
De teller staat op € 2.034,- bijna 10 pakketten!
Dit is hartstikke fijn, we weten ook dat de opbrengst van de oliebollen, volgens horen en zeggen wordt het bedrag wat nu op de teller staat, verdubbelt. Dat zou betekenen dat er dan al 20 pakketten gekocht kunnen worden!
De kinderen van de kinderkerk zullen nog paaseieren verkopen en de opbrengst van deze actie komt er dan bij.
Wij hopen eind september 2018 een groot bedrag aan de Stichting: Help de ouderen in Armenië, mee te kunnen geven zodat alle 33 personen een houtpakket kunnen krijgen namens onze kerk.
Mocht u een gift willen geven, dan kan dat altijd op NL94RABO0341712582, dit is de rekening van het CMW, graag onder vermelding van Armenië.

Regelmatig krijgen Alie, Tryntsje en ik kleding/ wollen dekens/ andere dingen aangeboden, wij vinden het fijn dat iedereen zo begaan is met het project, alleen kunnen wij op dit moment daar geen gehoor aangeven. Het is namelijk zo dat het vervoer naar Armenië niet goedkoop is, degene die naar Armenië gaan nemen de spullen mee in hun koffer. U kunt begrijpen dat daar wel een beperking aan zit. Mocht er iemand een goed idee hebben, mogelijkheden weten om er toch spullen naar toe te vervoeren tegen een kleine vergoeding, dan zouden we die graag horen. Daarnaast is de visie van de Stichting ook om het geld in Armenië uit te geven, om daar de mensen te ondersteunen.

De breiclub is nog steeds even actief als in het begin, dat betekent dat inmiddels alle mensen in het project al 1 paar sokken en een sjaal/ omslagdoek kan krijgen.
We hebben momenteel al:
  • 53 paar sokken
  • 19 omslagdoeken
  • 24 sjaals
Dus mocht u nog wol hebben liggen dan ontvangen wij dat graag. U kunt misschien ook wel een bolletje kopen? Voor €1,- heb je al een bol bij de Zeeman.

De eerst volgende keer is 6 februari 2018 van 14.00 tot 16.00 in de Ynset. Iedereen is van harte welkom, de koffie en thee staat klaar.

Namens de projectgroep Henny Engelman