Activiteitenboekje 2022-2023 Activiteitenboekje 2022-2023

Warber bliuwe

Een man van in de tachtig was nog opmerkelijk fit voor zijn leeftijd. Gevraagd naar het geheim van zijn vitaliteit antwoordde hij: ‘Warber bliuwe.’ Hij vertelde dat hij elke ochtend een wandeling maakte, dagelijks boodschappen deed en allerlei huishoudelijk werk, geregeld bezig was in de tuin, en verder zijn sociale activiteiten had. Hij ging geregeld op bezoek bij vrienden en kennissen, ging naar het biljarten en ’s zondags naar de kerk. Dat alles hield hem niet alleen in goede conditie, het gaf hem ook voldoening en plezier.

Je hoeft er niet oud voor te zijn om deze levenswijsheid te kunnen beamen. Ook voor jonge mensen is het van vitaal belang dat ze actief zijn en in beweging blijven. Tijdens de eerste fase van de coronatijd werd er massaal gewandeld en gefietst. Veel meer dan voorheen. Mensen die thuis moesten blijven, ontdekten dat ze dat erg nodig hadden.

Warber bliuwe. Dat lijkt me ook een goed motto bij onze winterwerk-activiteiten. Ze zijn bedoeld om ons te activeren en te inspireren. Het geloof en het gemeenteleven zijn zaken om altijd mee bezig te blijven. Dat gebeurt op velerlei manieren, door middel van ontmoeting, gesprek, bezinning, meditatie en muziek. Of je nu meedoet met de kinderkerk, tienerdienst, catechese, stiltekring, groeigroep of sing in, het gaat erom dat je betrokken bent bij het gemeenteleven en bezig met het geloof. Dat is goed voor je geestelijke conditie. En voor de vitaliteit van onze gemeente.

Ds. Jan Wielenga

Download hier het activiteitenboekje