Kerkdiensten in de Salviuskerk

Zodra onze eigen predikant weer terug is van vakantie willen wij weer echte kerkdiensten gaan houden, samen met de gemeenteleden. Nadat we een lange periode thuis online de dienst hebben beluisterd, en sinds kort ook hebben bekeken, kunnen we weer naar d ‘Alde Wite komen. Maar het wordt wennen in de kerk zelf: de regels van het RIVM zullen we volgen om de risico’s zoveel mogelijk te vermijden. Hieronder kunt u lezen wat er (voorlopig) anders zal gaan dan ‘vroeger’. Rekening houdend met looppaden, de bankopstellingen en de 1,5 meter regel, blijkt dat er zo’n 40 plekken beschikbaar zijn. Mensen uit één huishouden mogen bij elkaar zitten, zodat uiteindelijk wat meer dan 40 mensen kunnen deelnemen aan de dienst, exclusief de dienstdoende medewerkers. Dit betekent dat als een groter aantal wil komen, er bij de deur een “neen” verkocht moet worden. En dit is wel het laatste dat mag gebeuren! Vandaar ook de eerste regel hieronder.
Meestal is het in de vakantieperiode niet zo vol in de kerk, dus we hopen dat er plaats is voor een ieder die zich aanmeldt. Maar de vakantie verloopt voor velen anders dan gepland, dus echt voorspellen lukt toch niet.

1. Meld tussen vrijdag- en zaterdagmiddag aan bij de koster dat je wilt komen:
per email        liesbethvz75@gmail.com
per telefoon    0517-233 500 of 06-400 378 60
of met een appje.

2. Blijf thuis als je ook maar enigszins twijfelt aan je gezondheid.

3. Bij naderen en binnenkomen van de kerk: houd afstand.

4. Ontsmet je handen bij binnenkomst met de gel uit de flacons.

5. De garderobe wordt niet gebruikt, dus jassen graag mee naar je plaats.

6. Een dienstdoende ouderling vergezelt je naar de opvolgende vrije plaats. Geef aan of je niet in beeld wilt komen.

7. Er mag niet worden meegezongen met het koortje.

8. Na afloop van de dienst: volg de aanwijzing op hoe de kerk te verlaten.

9. Houd ook weer voldoende afstand na het verlaten van de kerk.

Zo mogelijk geen gebruik maken van het toilet.

Samengevat:
aanmelden – gezond? – ontsmet – jas mee – plaats aangewezen – niet zingen – vertrek op aanwijzing – en altijd geldt: houd steeds voldoende afstand

Hier moeten wij het met z’n allen mee doen. Voor zolang (of kort) als nodig is.
Wij hopen u te mogen verwelkomen vanaf 2 augustus.