Project Armenië - december 2017

Project Armenië

We zijn inmiddels al weer even aan het werk voor Armenië, nog even ter herinnering ons doel is om 33 personen die in het project zitten te voor zien van een houtpakket.
De teller staat op € 1.639 bijna 7 ½ pakket.
Dit is hartstikke fijn, we weten ook dat de opbrengst van de oliebollen en de paaseieren er straks nog bijkomt. Wij hopen eind september 2018 een groot bedrag aan de Stichting: Help de ouderen in Armenië, mee te kunnen geven zodat alle 33 personen een houtpakket kunnen krijgen namens onze kerk.
Mocht u een gift willen geven, dan kan dat altijd op NL94RABO0341712582, dit is de rekening van het CMW, graag onder vermelding van Armenië.

Regelmatig krijgen Alie, Tryntsje en ik kleding/ wollen dekens/ andere dingen aangeboden, wij vinden het fijn dat iedereen zo begaan is met het project, alleen kunnen wij op dit moment daar geen gehoor aangeven. Het is namelijk zo dat het vervoer naar Armenië niet goedkoop is, degene die naar Armenië gaan nemen de spullen mee in hun koffer. U kunt begrijpen dat daar wel een beperking aan zit. Mocht er iemand een goed idee hebben, mogelijkheden weten om er toch spullen naar toe te vervoeren tegen een kleine vergoeding, dan zouden we die graag horen. Daarnaast is de visie van de Stichting ook om het geld in Armenië uit te geven, om daar de mensen te ondersteunen.

In Armenië is Avetik al druk bezig met deze winter en het samen stellen van de voedselpakketten.
Zie de foto’s.

We waren erg verheugd met de volle doos met garen die in de kerk stond!
Wij willen iedereen via deze weg hartelijk bedanken!
We kunnen weer even vooruit!
Rondom de kerstdagen hebben we de sokken en sjaals even opgeruimd, maar we hangen begin januari alles weer op, dan kunt u zien met hoeveel energie er gebreid is.
Momenteel hebben we 41 paar sokken, 17 sjaals gedeeltelijk gekregen en zelf gebreid, 7 omslagdoeken, 3 mutsen en 2 paar handschoenen. Fantastisch toch!
Op de foto een aantal breisters (v.l.n.r. Alie, Ria Bruinsma, Yke Zeinstra, Janke Vellinga, Japke Fokkema, Anna de Roos, Anneke de Jong, Aafke Meijer en Tryntsje), maar er zijn er meer. De afgelopen keer was niet iedereen aanwezig in verband met Sinterklaas. Sinterklaas is wel bij ons langs geweest!

De eerst volgende keer is 2 januari 2018 van 14.00 tot 16.00 in de Ynset. Iedereen is van harte welkom, de koffie en thee staat klaar.

Namens de projectgroep Henny Engelman