Project Armenië - februari 2018

Update project Armenië

In februari was de CMW-dienst, die deze keer volledig in het teken stond van het project.
Zo was een deel van het Armeense koor Gerhard aanwezig, zij hebben prachtige liederen ten gehore gebracht.
Ze nodigden ons ook uit om eens een dienst in Almelo bij te wonen, waar dan het voltallige koor  aanwezig is.
Samen met de kinderen hebben we gekeken naar de prijzen in Armenië aan de hand van de boodschappenpakket. Hier werd duidelijk dat als je maar € 200,- per maand als inkomen hebt, het erg moeilijk is om de dagelijkse benodigdheden te betalen. De familie Koersma heeft het boodschappenpakket gewonnen.
Ook vond tijdens de CMW-dienst de uitreiking plaats van de oliebollenactie. Wat waren wij als projectgroep verrast/ overdonderd door het bedrag! De actie heeft namelijk € 3825,- opgebracht, dat zijn al ruim 17 houtpakketten.
De teller stond op € 2818,- dat maakt samen een bedrag van € 6643,- dat zijn dan 30 houtpakketten!
Namens de projectgroep willen wij iedereen bedanken voor het fantastische resultaat!

De kinderen van de kinderkerk zullen nog paaseieren verkopen en de opbrengst van deze actie komt er dan bij.
Wij hopen eind september 2018 een groot bedrag aan de Stichting: Help de ouderen in Armenië, mee te kunnen geven zodat alle 33 personen een houtpakket kunnen krijgen namens onze kerk.
Mocht u een gift willen geven, dan kan dat altijd op NL94RABO0341712582, dit is de rekening van het CMW, graag onder vermelding van Armenië.

Regelmatig krijgen Alie, Tryntsje en ik kleding/ wollen dekens/ andere dingen aangeboden, wij vinden het fijn dat iedereen zo begaan is met het project, alleen kunnen wij op dit moment daar geen gehoor aangeven. Het is namelijk zo dat het vervoer naar Armenië niet goedkoop is, degene die naar Armenië gaan nemen de spullen mee in hun koffer. U kunt begrijpen dat daar wel een beperking aan zit. Mocht er iemand een goed idee hebben, mogelijkheden weten om er toch spullen naar toe te vervoeren tegen een kleine vergoeding, dan zouden we die graag horen. Daarnaast is de visie van de Stichting ook om het geld in Armenië uit te geven, om daar de mensen te ondersteunen.

De breiclub is nog steeds even actief als in het begin, dit heeft u kunnen bewonderen tijdens de modeshow in de CMW-dienst.
Dit betekent dat inmiddels alle mensen in het project al 2 paar sokken en een sjaal/ omslagdoek kunnen krijgen.
We hebben momenteel al:
  • 79 paar sokken
  • 32 omslagdoeken
  • 26 sjaals

De breiclub blijft gewoon door breien, dus zal het aantal nog steeds verder omhoog gaan.

We hebben dan ook besloten dat wij op verzoek ook sokken breien en verkopen. De prijs voor 1 paar gebreide sokken is € 8,-. Mocht u belangstelling hebben voor een omslagdoek/ sjaal dan moet u rekenen op een prijs van € 15,-.
Neem hiervoor contact op Tryntje Wanders telefoonnummer: 0518-451900
Wij hebben inmiddels al sokken verkocht, deze mannen kwamen langs op de dinsdag en konden ze gelijk even passen.

De eerst volgende keer is 6 maart 2018 van 14.00 tot 16.00 in de Ynset. Iedereen is van harte welkom, de koffie en thee staat klaar.

Namens de projectgroep Henny Engelman