Vanuit de jeugdclub 12plus Vanuit de jeugdclub 12plus
Er zijn alweer heel wat clubavonden geweest sinds de start op 16 september dus de hoogste tijd om u allen weer eens op de hoogte te brengen.
De beker van het voetbal is dit seizoen in handen gevallen van de jeugdclub ze hebben dus goed hun best gedaan. Volgend jaar hebben we de eer dus hoog te houden. In oktober hebben we met hulp van vele vrijwilligers en de oudste clubjeugd een griezeltocht uitgezet in en rondom Dronryp. De oudste jeugd was niet makkelijk aan het schrikken te krijgen maar er waren toch ook echt wel een paar, die het behoorlijk spannend vonden. Volgende keer zullen we nog wat meer onderscheid moeten maken tussen de oudste en jongste jeugd maar al met al hebben we het met z’n allen als een geweldige avond ervaren.
 
Vervolgens hebben we een aantal reguliere clubavonden gehad en was het voor de leiding best wel een beetje uitzoeken wat deze jeugd leuk vindt en wat niet. we zijn er wel achter dat deze groep niet zo gecharmeerd is van knutselen e.d. maar liever gezellig samen tijd neemt om te praten en doespelen te doen. We hebben daarom al eens spijkerslaan met vragen gedaan, hebben met de jeugd heerlijk gegeten en met de oudsten een film gekeken met lekkere hapjes, ook zijn we gaan buurtjutten omtrent het thema Sinterklaas. De jeugd moest binnen een bepaalde tijd foto’s van bepaalde plekken in Dronryp maken, de artikelen waar een Sinterklaas thema op te zien waren brachten de meeste punten op en de winnende groep kon een chocoladeletter winnen. Dit seizoen hebben we ook een echte muziekquiz a la televisie gedaan, ze hebben goed gestreden om niet te verliezen want de verliezende groep moest een heus optreden weggeven, dus fanatiek dat ze werden! Geweldig om te zien.
 


In januari zijn we met de club 12plus en min gezamenlijk naar de elfstedenhal geweest om te schaatsen. Er gingen rond de 25 jongeren mee. We vertrokken rond 13.30 uur bij de Poiesz en na afloop om 16.00 uur kreeg iedereen nog warme chocolademelk en een koekje hierna werden ze weer thuis gebracht.
2 februari was het voor de oudste groep weer tijd voor het regiospel clubstriid. Ze streden tegen andere clubs uit de regio en Friesland. En ja hoor! Dit keer hebben we de taart van de regio gewonnen. En niet alleen dat, we zijn ook nog kampioen geworden van Friesland! Aan deze striid is ook altijd een goed doel verbonden, waarvoor de jeugd geld moet inzamelen. Het goede doel was ditmaal Wit-Rusland. Een welbekend doel hier in Dronryp , de opbrengst was daarom dit jaar ook hoger dan ooit tevoren. Dank gulle gevers! Ook dit heeft geholpen om de taart te winnen. Vrijdag 23 februari wordt door YMCA een taart en de beker gebracht tijdens onze clubavond.
 
23 februari gaan we na het eten van de taart nog een educatieve rondleiding in de blokhuispoort doen, waar een oud bewaarder ons zal rondleiden. We zijn benieuwd hoe het wordt. De overige clubavonden moeten we nog invullen maar zeker is dat in april het kamp op de agenda staat.
We houden u op de hoogte!
 
terug