Jaaroverzicht 12- club

Jaaroverzicht 12- club
Het clubseizoen is alweer afgelopen en wat hebben we leuke dingen gedaan:
In oktober startten we het seizoen met de welbekende spokentocht. In samenwerking met de 12+ groep en een aantal leden van de kerk werd er een zeer spannende tocht uitgezet. Deze tocht bleek voor sommige kinderen toch iets tè spannend en werd er hier en daar een traantje gelaten…
In november kwam Sinterklaas langs. We hebben een leuk dobbelspel gespeeld en iedereen is naar huis gegaan met een mooi cadeau.
In december ging de jeugd de straat op om te buurt jutten: ze kregen een heel aantal zoekopdrachten mee en moesten met elk gevonden item op de foto. Zo moest er bijvoorbeeld een politieagent, dominee, bijbel, goudvis en bakje patat gevonden worden.
In januari gingen we samen met de 12+ club schaatsen in de 11stedenhal in Leeuwarden. Dit was een super uitje en de jeugd heeft zich prima vermaakt.
In februari stond het grote ruilspel op het programma. De jeugd ging in groepen van ongeveer 5 personen de straat op met een memoblokje. Deze moesten ze proberen te ruilen tegen iets mooiers of groters. Na vijf kwartier kwam elk team met zijn spullen naar De Ynset. Er was heel wat afgeruild en de buit was dan ook erg groot! Een kleine greep uit de spullen: een wasdroger, crossfiets, vogelkooi, pizza’s, bloempotten, eieren, schilderijen, prullenbak en ga zo maar door. Het was een zeer creatieve en fanatieke avond!
In maart was er een gezellige filmavond. De jeugdfilm Oorlogsgeheimen werd gedraaid onder het genot van veel vreterij en frisdrank. Wederom een geslaagde avond.
7 april stond de eindactiviteit op het programma. De jeugd werd rond 13.00 verwacht bij kampeerboerderij De Harmsdobbe in Bakkeveen, waar de 12+ jeugd hun kampweekend hadden. Het was die dag schitterend weer en dit kwam goed uit, omdat we een ‘wanotocht’ gingen doen. Wano staat voor wandelen en kanoën. Tegen een uur of 16:00 waren we weer terug op de boerderij waar nog een paar spellen op het programma stonden, maar het was zo ontzettend mooi weer dat de jeugd zich prima vermaakte op het speelveld met tikkertje, volleybal, voetbal en verstoppertje. Rond etenstijd werd de BBQ aangestoken en kon iedereen een paar heerlijke stukjes vlees eten. Tot slot werd al vroeg begonnen met het kampvuur. Uit het bos werden takken en boomstammetjes gehaald en er werd flink gesleept met snoeiafval van De Harmsdobbe wat we mochten gebruiken. En uiteindelijk ging de fik er in! Het kampvuur was een prachtige afsluiting van een geweldig dag èn seizoen!
 
terug